LAURA HALTTUNEN

Laura on autenttisten swing & blues -tanssien opettaja, esiintyjä, koreografi ja tapahtumien järjestäjä Helsingissä. Lauralla on alalta yli 12 vuoden kokemus. Hän rakastui ensi silmäyksellä hullunhauskaan charleston-tanssiin ja sen mukana swingin ja bluesin maailmaan vuonna 2007 asuessaan Amsterdamissa. Laura on kartuttanut laajaa osaamistaan charlestonin ja autenttisen jazzin, lindy hopin ja bluesin opettajana ja esiintyjänä, mm. osallistumalla alan johtavien opettajien kansainvälisiin työpajoihin ja tapahtumiin. Lauralla on myös toinen sija Euroopan Blues tanssikilpailuista 2016 (Berlin Blues Explosion).

Yhtenä Helsingin johtavana opettajana Laura on hyvin pidetty inspiroivan ja hauskan sekä teknisesti selkeän opetustyylinsä takia. Laura on energinen ja eläytyvä esiintyjä, joka ei jätä yleisöään kylmäksi. Viikko-opetuksensa lisäksi Laura johtaa Helsingissä myös Midnight Follies vintage-tanssi performanssiryhmäänsä, järjestää Salakapakka tanssitapahtumia kabaree esityksineen, ja on Jazz Factory -tanssikoulun johtaja-omistaja.

ARJA SAHLBERG

Arja on opettanut Bluesia ympäri Suomea ja säännöllisesti Jazz Factorylla syksystä 2015 lähtien. Hän on innokas blues & jazz -tanssija, joka käyttää suurimman osan vapaa-ajastaan tanssin merkeissä: opettaen, Blues Dance Helsingin tapahtumia järjestäen, uutta opetellen ja bluesmusiikkiin ja historiaan aina syvemmin tutustuen. Tanssiura alkoi teini-ikäisenä kansantanssin parissa, mutta 2010-luvun alussa rock&swing -tanssit veivät voiton luovuudellaan ja monipuolisuudellaan. Bluesiin Arja ihastui ensikosketuksesta. Lukuisat työpajat ympäri Eurooppaa ovat syventäneet tätä tunnetta, ja muutama palkintosija kansainvälisten leirien kisoissa toimivat merkkinä kehityksestä. Tärkeintä Arjalle on kuitenkin yhteys tanssipariin ja musiikkiin, mikä välittyy sekä hänen tanssistaan että hänen tunneillaan aina alkeistasosta lähtien. Opettajana Arja on saanut kiitosta etenkin bluesin historian tuntemisesta, positiivisesta asenteestaan ja leikkisistä tunneistaan, joilla keskitytään paitsi tanssitekniikkaan ja musiikintulkintaan, myös tanssin tunnelmaan mielikuvien ja monipuolisten harjoitteiden avulla.

Scroll to Top